Januari 2019: Nature Morte – fotografier av Anne Örthén

Anne Örthéns fotointresse väcktes för ca 8 år sedan och efter att ha deltagit i Hangö Sommaruniversitetets fotokurser sökte hon sig till Axxells Naturfotografutbildningen. Våren 2017 avlade hon grundexamen i fotografi. Efter det har hon fortsatt att studera på egen hand och gått på olika medborgarinstitutets fotokurser.

Anne fotar gärna landskap, nära och fjärran, men har också en förkärlek till att fota växter i trädgården. På senare tid har hon ägnat sig mera åt att göra fotokonst och framför allt fotat stilleben.

”Det har varit roligt att släppa loss kreativiteten och sätta en mera konstnärlig prägel på bilderna. Jag vill med mina bilder väcka känslor, tankar och minnen, beröra människor med det vackra jag ser och ge det vackra vidare i mitt skapande”

Rekvisitan hon använder i sina stilleben foton är delvist eget, lånat av vänner och loppisfynd. Hon plockar ihop matchande saker och försöker skapa en stilfull, stämningsfull och harmonisk bild. Den gemensamma nämnaren i hennes stilleben är att det finns ofta blommor av något slag med i bilden. Det är oftast blommorna som inspirerar henne att fota stilleben. Sedan är det bara att försöka hitta passande rekvisita som matchar ihop med dem

Utställningen är öppen i Grands aula 3.-31.1.2019, vardagar kl 10-17. Välkommen!